Station Staphorst

“Staphorst spoorwegovergang, foto april 2007”

Bij deze spoorwegovergang in Staphorst zou een nieuwe halte kunnen komen op de plek van het in 1867 geopende en in 1935 opgeheven station Staphorst.
Herspoor oppert het plan om op veel spoorwegtrajecten in Nederland naast intercity’s en stoptreinen ook haltetreinen (-trams) te laten rijden. Als voorbeeld is uitgewerkt het traject Zwolle-Leeuwarden. Staphorst zou als eerste op dit traject in aanmerking komen voor heropening van dit station. In de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen van de 2e Kamerverkiezingen 2021 wordt Staphorst genoemd voor een nieuw (heropening) treinstation door D66 en SGP (https://nl.wikipedia.org/wiki/Station_Staphorst#cite_note-3).

Samenvatting

Bij wet van 18-8-1860 is besloten om staatslijn A aan te leggen: Arnhem-Leeuwarden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_Arnhem_-_Leeuwarden.Bij de aanleg van deze spoorlijn is station Staphorst in 1867 in gebruik genomen en in 1935 gesloten. Op deze route zijn heel veel stations/haltes gesloten. Al enkele jaren is Staphorst op dit traject de plaats waar een luide roep is om weer een station te krijgen.

“Spoorwegovergang bij toekomstig station Staphorst”

“Spoorwegovergang bij toekomstig station Staphorst”

Het archief

Alle documenten

Dd 9 oktober 2009

Artikel in het Reformatorisch Dagblad over Station Staphorst. Dit zou mogelijk het eerste station kunnen zijn op het  traject Zwolle-Meppel dat heropend zal worden: Reformatorisch Dagblad Station in Staphorst oktober 2009’.

Dd mei 2021

In 2017 publiceerde De Stentor weer een bericht over Station Staphorst: De Stentor update uit 2017 Staphorst in 2024 heropening treinstation’.

Dd 17 april 2007

Foto’s (5x) van spoorwegovergang in Staphorst, alwaar een nieuw station zou kunnen komen:  Foto’s toekomstige halte Staphorst. Het zal heropening van station Staphorst betekenen na sluiting in1935.