basisdocument

Het Duitse lijntje

In 2004 is een poging ondernomen om contact te krijgen met Jos Mandos. Zijn spoorwebsite gaf informatie over renovatie en weer in exploitatie brengen van Het Duitse lijntje. Wat later opnieuw gepoogd contact met deze persoon te krijgen. Is niet gelukt.  Intussen wel via andere media het wel en wee van Het Duitse lijntje gevolgd. Aanvankelijk leek het heel gunstig dat er vanaf Boxtel naar Uden weer een reguliere treinverbinding zou komen. Een doorgaande treinverbinding tussen Den Bosch en Uden leek kansrijk.

Bijgewerkte notitie 2020.

Later is dit optimisme bekoeld. Eerst was er nog goederentreinverkeer tussen Boxtel en Veghel. Met de ontmanteling van een spoorbrug over de Zuid-Willemsvaart in Veghel lijkt de kans op renovatie van Het Duitse lijntje verder weg dan ooit (https://martijnvanvulpen.nl/spoorzoeken/trajecten/120-sporen-naar-duitsland/843-het-duits-lijntje).

Mail om informatie te krijgen over Het Duitse Lijntje (2004):

Geachte Heer,

Op uw internet-site heb ik informatie gezien over ‘Het Duitse Lijntje’. U schreef dat deze misschien weer zou worden heropend en dat nadere informatie spoedig zou volgen.

Ik ben zelf erg geïnteresseerd in oude spoorlijnen, die eventueel weer opnieuw zouden kunnen worden gebruikt.  Gaarne zou ik van u vernemen wat voor plannen er zijn om deze lijn weer in gebruik te stellen. Voor zover mijn informatie betreft is het eerste deel tot aan Veghel nog in functie als goederenspoorlijn en na Veghel zou de lijn nog moeilijk te traceren zijn. Verder ben ik geïnteresseerd in mogelijke plannen of initiatieven elders in Nederland omtrent het opnieuw in gebruik nemen van vroegere spoorlijnen. Is u hier meer over bekend?

Gaarne reageert u op mijn email.

 

Met vriendelijke groet.

B. Brummelman